ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με Ρεν - Σόιμπλε

13:59 - 02 Δεκ 2013 | Οικονομία
Τηλεφωνική συνομιλία με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, Όλι Ρεν, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας των κ. Ρεν και Σόιμπλε, ήταν τα εκκρεμή θέματα της διαπραγμάτευσης.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε στη διάρκεια της συνομιλίας ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να αναζητηθούν τρόποι ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για να επέλθει συμφωνία με την τρόικα.

Εγκώμια Σόιμπλε για τις ελληνικές προσπάθειες

Με άρθρο του την ίδια ώρα στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πλέκει το εγκώμιο των ελληνικών προσπαθειών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα «αξίζει τον σεβασμό για τις επιτυχίες της».

Η Ελλάδα είχε – με διαφορά - τα περισσότερα προβλήματα να επιλύσει, αλλά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της καλύτερα από ό,τι προβλεπόταν στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, αναφέρει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Όπως εξηγεί στο άρθρο του, τα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι καλύτερα από ό,τι υποθέταμε και η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος συντελέστηκε ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν.

«Όποιος δεν επιδεικνύει έστω λίγο σεβασμό σε αυτές τις επιδόσεις, δεν διαθέτει την ικανότητα για μια επαρκή και αντικειμενική συνεκτίμηση της κατάστασης», τονίζει ο κ. Σόιμπλε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.