ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: "Μονόδρομος η νομοθέτηση για τους πλειστηριασμούς, πριν την Πρωτοχρονιά..."

20:32 - 02 Δεκ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: "Μονόδρομος η νομοθέτηση για τους πλειστηριασμούς, πριν την Πρωτοχρονιά..."
Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει μονομερώς στη νομοθέτηση νέου θεσμικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς, έως το τέλος του έτους, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, καθώς υπάρχει εμπλοκή στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της τριμερούς, αλλά σε λίγες εβδομάδες, αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι πριν το τέλος του έτους πρόκειται να νομοθετηθεί το νέο πλαίσιο, ασχέτως από το εάν υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα.

 

Το ζήτημα των πλειστηριασμών, και των όποιων περιορισμών θα συνοδεύουν την άρση της απαγόρευσής τους, αποτελεί το κυριότερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως το τέλος του έτους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της για πλαφόν 180 χιλιάδων ευρώ στην αντικειμενική αξία των ακινήτων, καθώς και για τριετή προστασία των δανειοληπτών.

 

"Εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες- μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα", δήλωσε από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόσθεσε ότι το το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι σταθερό, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, διότι "οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί", όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι "ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων".

πλειστηριασμοί Μπενι Σαμ

Στο τραπέζι ΕΑΣ και όλα τα "καυτά" ζητήματα

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά, και επανεξετάστηκε η στρατηγική ενόψει των επαφών με την τρόικα, μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις.

 

Συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκτενής συζήτηση έγινε για τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με τον κ. Στουρνάρα να τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αφορά 500 εργαζόμενους.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα ανέβαλαν επ΄ αόριστον την επιστροφή τους στην Αθήνα, ουσιαστικά εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας πριν το τελευταίο Eurogroup του έτους, στις 9 Δεκεμβρίου.

 

Όπως έχει διαμηνύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα μας πριν τις 10 Δεκεμβρίου.

EAS

Τελευταία τροποποίηση στις 21:03 - 02 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.