ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ψήφος εμπιστοσύνης" του Σόϊμπλε στην Αθήνα

18:04 - 09 Δεκ 2013 | Οικονομία
"Ψήφος εμπιστοσύνης" του Σόϊμπλε στην Αθήνα
(UPD)Ψήφο εμπιστοσύνης από τον Βόλφγκαγκ Σόϊμπλε, κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου τίθενται επί τάπητος το ελληνικό πρόγραμμα και η τραπεζική ενοποίηση. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την επιθυμία η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά προσβλέπει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τόνισε ότι "η Ελλάδα συνολικά βρίσκεται σε καλό δρόμο". Επισήμανε, ωστόσο, ότι "υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία με την τρόικα", τα οποία, όπως διευκρίνισε, είναι αντιμετωπίσιμα.

 

Από την πλευρά του, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, απάντησε ότι σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά προσέθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

 

"Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους", ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

 

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι είναι "υγιής στάση" η φιλοδοξία μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο, να βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατό.

 

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιστρέψει στις αγορές και κατέληξε λέγοντας ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην προσπάθεια να εξέλθουν από την κρίση και από το πρόγραμμα. "Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε", σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

ntais091213

Αισιόδοξος ο Γ. Στουρνάρας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε ότι "η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης".

 

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι αναμένει τη διεξαγωγή εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Stournaras2

Τελευταία τροποποίηση στις 01:41 - 10 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.