ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγώνας δρόμου από κυβέρνηση και τρόϊκα για το deal. Έως την Παρασκευή στη Βουλή ο νέος φόρος ακινήτων

20:18 - 11 Δεκ 2013 | Οικονομία
Αγώνας δρόμου από κυβέρνηση και τρόϊκα για το deal. Έως την Παρασκευή στη Βουλή ο νέος φόρος ακινήτων
Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται κυβέρνηση και τρόϊκα προκειμένου να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά ζητήματα έως το τέλος του έτους. Στη σύσκεψη που είχαν την Τετάρτη οι επικεφαλής της τριμερούς με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκε εκτενώς το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, και σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει Πέμπτη ή Παρασκευή, στη Βουλή. Αυτή, την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των κυρίων Στουρνάρα και Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ και ο ΦΠΑ στην εστίαση.

 

Κατά τη συνάντηση με την τρόικα στην οδό Νίκης, συζητήθηκαν, παράλληλα, και ζητήματα νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.

 

Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτό διατάξεις που θα αφορούν στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση, θα πρέπει το αργότερο έως τις αρχές του νέου έτους να καταθέσει μια σειρά νομοσχεδίων για :

  • τους πλειστηριασμούς, 
  • το θέμα των κινήτρων συλλογής αποδείξεων, 
  • για το αν θα παραταθεί η μείωση κι το 2014 στον ΦΠΑ εστίασης
  • για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών για τα πρόστιμα της εφορίας.

Parliament111213

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.