ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: "Μόνο με εισαγγελική εντολή οι έλεγχοι στα σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών- Δεν υπάρχει άλλη φορολόγηση για τα ξενοίκιαστα"

01:18 - 16 Δεκ 2013 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: "Μόνο με εισαγγελική εντολή οι έλεγχοι στα σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών- Δεν υπάρχει άλλη φορολόγηση για τα ξενοίκιαστα"
Στις αιτιάσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, στην κριτική της αντιπολίτευσης και στα παράπονα των αρμόδιων φορέων για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, απάντησε το οικονομικό επιτελείο, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στα αιτήματα για για εναλλακτικές λύσεις στη φορολόγηση των ξενοίκιαστων ακινήτων, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος φορολόγησης των ξενοίκιαστων καταστημάτων και κατοικιών», και διεμήνυσε ρητά προς τους βουλευτές, πώς όλα είναι θέμα δημοσιονομικού κόστους, και πως εάν θέλουν προτάσεις, θα πρέπει να φέρνουν και ισοδύναμα.

 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, διαβεβαίωσε πώς θα εξακολουθήσει να ισχύει η διάταξη, που αξιώνει εντολή εισαγγελέα για τις κατ' οίκον έρευνες των φορολογικών αρχών.

 

Ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 46, η οποία έδινε την δυνατότητα φορολογικών ελέγχων χωρίς την άδεια εισαγγελέα, σε οικείες που είχαν δηλωθεί ως τόποι άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας (αλλά μόνον στους χώρους που ασκείται η εν λόγω δραστηριότητα).

 

Πρόσθεσε, δε, πως στη θέση της, θα επανέλθει η διάταξη, «όπως ακριβώς ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, και για να υπάρχει είσοδος ελεγκτικών αρχών στην κατοικία, θα χρειάζεται εντολή εισαγγελέα».

ξενοίκιαστα161213

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 16 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.