ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: "Θα εκπλαγώ αν δεν συμφωνήσουμε με την τρόικα"

16:34 - 16 Δεκ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: "Θα εκπλαγώ αν δεν συμφωνήσουμε με την τρόικα"
Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα σε ό,τι αφορά στο θέμα των αμυντικών συστημάτων, την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

 

Σημειώνεται πως χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε αμέσως μετά τη χθεσινή τρίωρη συνάντηση με την Τρόικα, ότι «θα εκπλαγώ εάν δεν κλείσουμε αύριο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας (στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα, συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, κυρία Φώφη Γεννηματά), που χαρακτήρισαν τη διαπραγμάτευση «αρκετά έως πολύ δημιουργική» και επισήμαναν ότι «ίσως αύριο να καταλήξουμε».

 

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, το οποίο, σύμφωνα με το υπάρχον σενάριο, προβλέπει τη διάσπαση της επιχείρησης σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος, με τη διατήρηση του πρώτου, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό και με εξαγωγικό χαρακτήρα για ένα μεταβατικό στάδιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.