ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Έρευνα για τις αδρανείς παρακαταθήκες

18:11 - 19 Δεκ 2013 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Έρευνα για τις αδρανείς παρακαταθήκες
Ομάδα εργασίας με αντικείμενο την καταγραφή και κατηγοριοποίηση των υφιστάμενων αυτούσιων και χρηματικών παρακαταθηκών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συστάθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία επιχειρεί, για πρώτη φορά, με πλήρη και μεθοδικό τρόπο να προχωρήσει σε συστηματική έρευνα συσσωρευμένων παρακαταθηκών που παρέμειναν αδρανείς για δεκαετίες και την αξιοποίηση τυχόν ευρημάτων.

 

Συγκεκριμένα, το έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

  1. Η καταμέτρηση και η καταγραφή των υφιστάμενων αυτούσιων και χρηματικών παρακαταθηκών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των γραπτών παραστατικών και των υπαρχόντων αντικειμένων.
  2. Η έρευνα αναφορικά με τον τρόπο φύλαξης και κράτησης των ανωτέρω και ο διαχωρισμός τους σε κατηγορίες (τιμαλφή, αξίες, αξιόγραφα κλπ).
  3. Η εξέταση του νομικού καθεστώτος που διέπει τις αυτούσιες παρακαταθήκες και των δυνατοτήτων αξιοποίησής τους.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, η Επιτροπή οφείλει να υποβάλει προτάσεις για την αξιοποίηση των ευρημάτων της, καθώς επίσης και για τα μέσα, τους τρόπους και τους ανθρώπινους πόρους που θα απαιτηθούν προκειμένου αυτή να καταστεί εφικτή.

 

Η ομάδα εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της και θα υποβάλει το πόρισμά της μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2014.

tami191213

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.