ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφονται χρήματα στο Ψυχικό, μέχρι να έρθει η ώρα "να πληρώσει η Εκάλη"

23:00 - 20 Δεκ 2013 | Οικονομία
Επιστρέφονται χρήματα στο Ψυχικό, μέχρι να έρθει η ώρα "να πληρώσει η Εκάλη"
Λίγες εβδομάδες μετά τη δήλωση του κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι "ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη", το υπουργείο Οικονομικών κάνει δεκτή τροπολογία βουλευτών της ΝΔ, με την οποία ουσιαστικά θα επιστραφούν χρήματα που πλήρωσαν κάτοικοι του Ψυχικού για φόρους ακινήτων της διετίας 2012-2013, καθώς ο ΦΑΠ της διετίας αυτής θα υπολογισθεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε δεκτή τροπολογία που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή και Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνει νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων για τα έτη 2012 και 2013, σε ορισμένες ακριβές περιοχές της δημοτικής ενότητος Ψυχικού-Φιλοθέης, με βάση τις χαμηλότερες τιμές που ορίστηκαν μετά την ακύρωση από το ΣτΕ εκείνων που επέβαλε ειδικά σε αυτές το 2011 η Φορολογική Διοίκηση.

 

Με την διάταξη αυτή που έγινε δεκτή από τον κ. Στουρνάρα, για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες του Ψυχικού και της Φιλοθέης, θα πρέπει να επαναϋπολογιστούν όλοι οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας, Μεταβίβασης, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, γονικών παροχών κλπ τους οποίους πλήρωσαν, μετά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών που σημειώθηκε στην περιοχή τους το 2011 και την μείωσή τους που έγινε μετά από προσφυγή των κατοίκων .

psihiko201213

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.