ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξάνθη: Πηγή του παρεμπορίου

07:40 - 31 Δεκ 2013 | Οικονομία
Τρόφιμα, ρούχα, είδη υπόδησης, απορρυπαντικά, είδη οικιακής χρήσης, ξύλα αλλά και πάσης φύσεως μικροαντικείμενα εισέρχονται λαθραία σε καθημερινή σχεδόν βάση από τα βόρεια σύνορα της χώρας κατακλύζοντας στην κυριολεξία τις τοπικές αγορές και προξενώντας μια ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία την οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι κατά γενική ομολογία περιορισμένοι, έως ανύπαρκτοι έλεγχοι.
Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις στην Ξάνθη και αυτό καταδεικνύεται και εμπράκτως από το γεγονός πως μικρο-λαθρέμποροι χτενίζουν τους εμπορικούς δρόμους της πόλης διαθέτοντας προς πώληση ότι μπορεί να βάλει κανείς στο νου του, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
 
Την ίδια στιγμή χαρτόκουτα αλλά και πρόχειρες μεταλλικές κατασκευές τοποθετούνται σε γωνιές αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης, με τους παρέμπορους να βιτρινάρουν την πραμάτεια τους, ενώ οι όποιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έχουν αποδώσει τους προσδοκώμενους καρπούς. 
 
Η Βουλγαρία και η Τουρκία αποτελούν τις βασικές χώρες προέλευσης των λαθραίων εμπορευμάτων, με τους νόμιμους επιχειρηματίες της περιοχής να ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα. 
 
Το πρώτο εξάμηνο του 2013 τα ελεγκτικά συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜΘ πραγματοποίησαν συνολικά 2.743 ελέγχους, όπου βεβαιώθηκαν 129 παραβάσεις και έγιναν 10.489 κατασχέσεις διαφόρων αντικειμένων όπως μικροαντικείμενα, είδη οικιακής χρήσης, απορρυπαντικά, ένδυσης και υπόδησης, καθώς και κατασχέσεις 2.183 κιλών λαθραίων τροφίμων.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 31 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.