ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: "Το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές"

20:12 - 31 Δεκ 2013 | Οικονομία
Μαξίμου: "Το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές"
Με μια εξάωρη ευρεία σύσκεψη "αποχαιρέτησε" η κυβέρνηση το 2013. Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές, ενόψει και της έλευσης της τρόικα στην Αθήνα, στα μέσα Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, τόνισε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές .

 

"Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014" τόνισε ο κ. Στουρνάρνας επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

 

Ερωτηθείς για το ζήτημα της αιθαλομίχλης, ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τις ημέρες που είναι σε έξαρση του φαινόμενο,  να υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με έκπτωση, από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά . "Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις .

 

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

ee311213

Τελευταία τροποποίηση στις 20:31 - 31 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.