ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Telegraph: Με φάρσα μοιάζει η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας

12:30 - 03 Ιαν 2014 | Οικονομία
Telegraph: Με φάρσα μοιάζει η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας
Με φάρσα παρομοιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. Με ένα αιχμηρό άρθρο με τίτλο «Μπορεί η Ελλάδα να αποκαταστήσει τη φήμη της;» η βρετανική εφημερίδα αναρωτιέται πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η ελληνική προεδρία στην ΕΕ

«Γιατί κάποιος να θέλει τη χρεοκοπημένη Ελλάδα να πάρει την προεδρία της ΕΕ μετά από μία πενταετία κατά την οποία η ίδια χώρα παραλίγο να γονατίσει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα;» διερωτάται η Telegraph.

«Είναι ένα απολαυστικό παράδοξο» δηλώνει στην εφημερίδα ο ευρωσκεπτικιστής Βρετανός βουλευτής των Tories, Ντάνιελ Χάναν και συμπληρώνει: «Η Ευρώπη θεωρεί την Ελλάδα ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και την έθεσε υπό τις εντολές της Τρόικας, αλλά τώρα η Ελλάδα προεδρεύει της ΕΕ».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι θα υπάρξουν 14 υπουργικές σύνοδοι στην Αθήνα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με συχνές επισκέψεις Γερμανών αξιωματούχων που είθισται να προκαλούν έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα και την επίθεση με Καλάσνικοφ στην οικεία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα έξοδα της ελληνικής προεδρίας θα αγγίξουν μόλις τα 50 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος κυμαίνεται τουλάχιστον μεταξύ 70 και 80 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 03 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.