ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oμόλογα: Στον Ιούνιο του 2010 γύρισε το Ελληνικό 10ετές

15:24 - 08 Ιαν 2014 | Οικονομία
Oμόλογα: Στον Ιούνιο του 2010 γύρισε το Ελληνικό 10ετές
Τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα σημειώνουν δυναμικό ράλι, με τις αποδόσεις από την Ιρλανδία μέχρι και την Ελλάδα να πέφτουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 τουλάχιστον , καθώς οι ενδείξεις ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει, βοηθούν στην ισχυρή ενίσχυση της ζήτησης για τα assets της περιφέρειας.

 

Οι αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων της Ισπανίας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 και στην Ιταλία υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε για πρώτη φορά σε πέντε μήνες , τον Δεκέμβριο, και ότι οι  λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν το Νοέμβριο.


Οι αποδόσεις του 10-ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006 , καθώς η ισχυρή ζήτηση για τη δημοπρασία ομολόγων από τις τράπεζες ενίσχυσε την αισιοδοξία για επιτυχή επιστροφή της Ιρλανδία στις αγορές, μετά την έξοδο από το σχέδιο διάσωσης τον περασμένο μήνα.
Η εμπιστοσύνη για την περιοχή του ευρώ έχει βελτιωθεί και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, όπως σημειώνει ο Λούκα Τζελίνεκ,  επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής στην Credit Agricole. Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που μπορεί δυνητικά να μειωθεί η δημοσιονομική πίεση . Αυτό είναι υποστηρικτικό για τη ζήτηση των ομολόγων της περιφέρειας, όπως προσθέτει.

 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε 10 μονάδες βάσης χθες, στο  3,79%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009.
Η απόδοση του ελληνικού 10-ετού ομολόγου σημείωσε πτώση κατά 40 μονάδες βάσης στο 7,80%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2010.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,87%,  το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαΐου.
Η Ιρλανδία άντλησε 3,75 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγου 10 ετών, με την ζήτηση να ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ.

 

Η ισχυρή ζήτηση για τα ιρλανδικά ομόλογα δείχνει  ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ιρλανδία, καθώς και σε άλλες περιφερειακές χώρες, όπως σημειώνει ο Μαικλ Λέστερ,  στρατηγικός αναλυτής της αγοράς σταθερού εισοδήματος της Commerzbank.  

 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας υποχώρησε στο 3,25% τοις εκατό, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.