ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Έξοδος στις αγορές το β' 3μηνο με έκδοση 5ετούς ομολόγου

16:34 - 08 Ιαν 2014 | Οικονομία
Στουρνάρας: Έξοδος στις αγορές το β' 3μηνο με έκδοση 5ετούς ομολόγου
Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνούς οικονομικού πρακτορείου, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαινόταν στο 7,63%. Ιστορικά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμαινόταν στα επίπεδα αυτά στις αρχές του 2010.

Την εποχή της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από την τότε κυβέρνηση, στις αρχές Μαΐου 2010, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου είχε εκτιναχθεί στο 12,5%. Μετά την υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού ομολόγου το περιθώριο (διαφορά απόδοσης από το αντίστοιχο γερμανικό) συρρικνώνεται στο 5,76%.

Παρά ταύτα ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα το πρωί με ξένους δημοσιογράφους εφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος κάνοντας λόγο για «περιορισμένη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα θα επιχειρήσει να δανειστεί από τις αγορές πιθανότατα με την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου.

Επισήμανε δε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη προκειμένου να αποφανθεί κατά πόσον η χώρα θα χρειαστεί και ένα νέο δάνειο από τον μηχανισμό στήριξης προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 15 το οποίο ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι θα ήταν ιδανικό για τη χώρα να μην χρειαστεί ένα νέο δάνειο από την τρόικα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:09 - 08 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.