ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ενθαρρυντικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

18:10 - 09 Ιαν 2014 | Οικονομία
Αμερικανικά ΜΜΕ: Ενθαρρυντικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Για «ενθαρρυντικές προοπτικές» της ελληνικής οικονομίας γίνεται λόγος σε νέα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας την προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων.

Ενδεικτικό είναι άρθρο που προβάλλει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ και το οποίο αναδημοσιεύεται σε αρκετές ιστοσελίδες, καταγράφοντας την «ιδιαίτερα αυξημένη εμπιστοσύνη» της αγοράς στην Ευρώπη, γεγονός που αντανακλάται και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα προβεί φέτος στην πώληση ομολόγων της, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενθαρρυμένος από την ανάκαμψη στις αγορές χρέους και με την κυβέρνησή του να προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη φέτος, για πρώτη φορά μετά το 2007, δήλωσε προχθές ότι η χώρα του θα πωλήσει ενδεχομένως πενταετή γραμμάτια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

 

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο βήμα θα σηματοδοτούσε και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων μετά τον αποκλεισμό της από αυτές στις αρχές του 2010, όταν γνωστοποιήθηκε το μέγεθος του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της.

american090114

Στο μεταξύ, προβολή δίνεται και στην επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μέρους της Ελλάδας, προβάλλοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

 

«Η Ελλάδα, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματά της, ανέλαβε επίσημα την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ εν μέσω ευοίωνων προβλέψεων για τον τερματισμό της παρατεταμένης κρίσης, αλλά και των συνεχιζόμενων αντιδράσεων για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλλε η ΕΕ», αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου, «η Ελλάδα, μετά από μεγάλες θυσίες, αφήνει πίσω την κρίση», προσθέτοντας ότι «η Αθήνα θα επικεντρώσει την προεδρική της θητεία στη μείωση του υψηλού ποσοστού ανεργίας και στη βελτίωση της ασφάλειας σε μια χώρα που έχει καθιερωθεί ως δίοδος για παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 09 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.