ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013

18:54 - 14 Ιαν 2014 | Οικονομία
WSJ: Επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013
Η Ελλάδα παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά το πρώτο της σε μια δεκαετία, πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με νέα σημερινά στοιχεία, εκπληρώνοντας έτσι τον όρο- κλειδί των διεθνών πιστωτών έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι το πλεόνασμα της κεντρικής διακυβέρνησης το προηγούμενο έτος, ανήλθε στα 691 εκατ. ευρώ. "Λαμβάνοντας υπόψη τα κονδύλια της ΕΕ προς την Ελλάδα για δημόσια έργα, τα οποία θα καταβληθούν τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είναι σύμφωνο με το πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ, που έχει περιληφθεί στον τελευταίο προϋπολογισμό", όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται στη Wall Street Journal.

 

«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει και ενισχύει τις εκτιμήσεις μας για την χρονιά που πέρασε» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Η χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια και τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν».

 

Για τους δώδεκα μήνες του έτους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν στα 52,9 δισ. από 51,9 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν στα 58,3 δισ. ευρώ από 67,6 δισ. ευρώ. Τα τελικά ποσά του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2013, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία τον Απρίλιο, αναφέρει η Wall Street Journal.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.