ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Στουρνάρας: "Ούτε σκληρή, ούτε μαλακή η στάση της τρόϊκας- Παραμένει η ίδια από την αρχή"

23:59 - 18 Ιαν 2014 | Οικονομία
Γ. Στουρνάρας: "Ούτε σκληρή, ούτε μαλακή η στάση της τρόϊκας- Παραμένει η ίδια από την αρχή"
Την εκτίμηση ότι οι επικεφαλής της τριμερούς των δανειστών δεν έχουν αλλάξει "ρότα" και η στάση τους παραμένει η ίδια από την αρχή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε κορυφαίο παράγοντα του υπ. Οικονομικών, ο οποίος είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η τρόϊκα έχει σκληρύνει τη στάση της, δεν δέχεται τα ισοδύναμα που προτείνει η κυβέρνηση και αμφισβητεί το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό.

Αντικείμενο της σύσκεψης, το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της Τρόικας στην χώρα μας.

 

"Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος της σύσκεψης, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

 

"Η Τρόικα δεν σκλήρυνε στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή, ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες" δήλωσε ο κ. Στουρνάρας όταν ερωτήθηκε αν η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων.

troika180114

Ερωτώμενος αν η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμά μας, ο κ Στουρνάρας ανέφερε: "Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα".

 

Ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του κ. Τσίπρα για το δάνειο ενώ στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα
του 1,2 δισ. που θα προταθούν σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014, ανέφερε: «Θα τα δείτε».

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών απορρίπτουν σειρά μέτρων που τους έχει κοινοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών για το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2014 - 2015 και ζητούν περισσότερα, προκειμένου να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη σύσκεψη του Σαββάτου, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

stournaras-maximou180114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.