ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περίπου 4 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει ως μέρισμα στο ελληνικό δημόσιο ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

20:41 - 20 Ιαν 2014 | Οικονομία
Περίπου 4 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει ως μέρισμα στο ελληνικό δημόσιο ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας
Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται να επιστρέψει, φέτος, ως μέρισμα στο ελληνικό δημόσιο ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας. Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει ήδη μέχρι σήμερα ως μέρισμα πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο ΟΚΑΑ, κατέφερε από την ημέρα που ανέλαβε τη διαχείριση των ιχθυοσκαλών, οι τελευταίες να εμφανίσουν ισολογισμό και να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία ζεστό χρήμα για πρώτη φορά μέσα σε 50χρόνια λειτουργίας τους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία εμφανίζεται ο τζίρος να υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ και προκύπτει ειδικό αποθεματικό, κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα αποδοθεί μέχρι το τέλος του 2014 στο ελληνικό δημόσιο. Ακόμη, σε ότι αφορά στις Ιχθυόσκαλες, έχει αυξηθεί η είσπραξη επισφαλειών, ενώ μετά από 12 χρόνια πάγια τα οποία στοίχισαν πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ και παρέμεναν στις αποθήκες, πουλήθηκαν με ανοικτή διαδικασία εισφέροντας στα δημόσια ταμεία 420.000 ευρώ.

 

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, Π. Σταμπουλίδης, στα σχέδια του οργανισμού είναι η μηχανογράφηση μέσα στο καλοκαίρι των εμπορικών συναλλαγών στις ιχθυόσκαλες για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, ενώ για πρώτη φορά δημιουργείται μητρώο επιχειρήσεων στις ιχθυόσκαλες κατά εφαρμογή της ΚΥΑ του ΟΚΑΑ περί εμπορικών μισθώσεων.

epistrof

Η έρευνα για το σκάνδαλο στις ιχθυόσκαλες

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική και ελεγκτική έρευνα για το σκάνδαλο στις ιχθυόσκαλες που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι oρκωτοί είχαν δηλώσει τότε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν εκτίμηση γιατί απλά δεν βρέθηκαν παραστατικά.

 

Το μόνο «στοιχείο» ήταν κάτι έγγραφα χωρίς κανένα διακριτικό και υπογραφές και τα μεγαλύτερα ελλείμματα έχουν εντοπιστεί στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας. Ήδη εισαγγελικές κλήσεις έχουν επιδοθεί σε 12 άτομα που εμπλέκονται με την υπόθεση, ενώ η δίκη έχει καθοριστεί για την 1η Απριλίου 2014.

 

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για ζημιά του ελληνικού δημοσίου -το ύψος της ζημιάς παραμένει απροσδιόριστο- για διοικητικές και διαχειριστικές παραλείψεις. Παράλληλα το ΣΔΟΕ ελέγχει για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή από τιμολόγια που δεν βρέθηκαν και τα οποία κατέγραψε ο διαχειριστικός έλεγχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.