ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καπνός χωρίς φωτιά; Δημοσίευμα φέρει την Ελβετία να αρνείται τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος - Διαψεύδει η ελληνική πλευρά

00:01 - 27 Ιαν 2014 | Οικονομία
Καπνός χωρίς φωτιά; Δημοσίευμα φέρει την Ελβετία να αρνείται τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος - Διαψεύδει η ελληνική πλευρά
Η Ελβετία δεν θα συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, φέρεται να έχει δηλώσει η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.Ωστόσο, η ελληνική πλευρά διαψεύδει λέγοντας ότι οι συζητήσεις προχωράνε κανονικά.

Συγκεκριμένα το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα στην οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «FinanzNachrichten.de», σύμφωνα με το οποίο η κυρία Βίντμερ-Σλουμπφ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και σημείωσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές. Δεν μπορεί, εξηγεί, να ισχύει ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει να πληρώσουν τώρα αναδρομικά φόρους, για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Τέτοια συμφωνία, η οποία ρυθμίζει επιπλέον και τη φορολόγηση μελλοντικών εσόδων από τόκους για περιουσίες στην Ελβετία, έχει ήδη συνάψει η χώρα με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ η αντίστοιχη συμφωνία με τη Γερμανία δεν εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη συμφωνία με την Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό ΥΠΟΙΚ διέψευσε αυτές τις πληροφορίες τονίζοντας ότι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ελβετούς ομολόγους της συνεχίζονται κανονικά, ενώ τόνισε ότι το ίδιο αναμένεται  να κάνει και η Ελβετία.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία όπου θα έχει συνάντηση με τον ελβετό ομόλογό του προκειμένου να προετοιμασθεί συνάντηση της κ. Σλούμπφ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:48 - 26 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.