ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βρούτσης: "Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει έως 200 χιλ. απολύσεις & οικονομικό σοκ στις επιχειρήσεις"

16:40 - 31 Ιαν 2014 | Οικονομία
Γ. Βρούτσης: "Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει έως 200 χιλ. απολύσεις & οικονομικό σοκ στις επιχειρήσεις"
Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009, κατά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, "θα προκαλέσει ένα οικονομικό σοκ 2,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, προκαλώντας άμεσα 100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις" υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων.

Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας, παρατήρησε πως η καταβολή επιδόματος ανεργίας ύψους 451 ευρώ επί δύο χρόνια, κατά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επιφέρει ένα κόστος 6 δισ. στον προϋπολογισμό και η επαναφορά των συντάξεων και των δώρων άλλα 5 δισ. -ποσά που είναι αδύνατον να αντληθούν από αλλού.

 

Ο κ. Βρούτσης, επίσης, υπερασπίστηκε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, τονίζοντας πως αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις συντελούνται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

vroutsis310114

"Για την κυβέρνηση, δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή μια αναιμική οικονομία, που επιβιώνει οριακά χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας. Δεν πιστεύουμε ότι η συνεχής συμπίεση των αμοιβών συνιστά αναπτυξιακό παράγοντα για την οικονομία μας. Ωστόσο, η εξέλιξη του κόστους εργασίας, δεν μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα από τα πραγματικά μεγέθη και τις δυνατότητες της οικονομίας, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε επιδείνωση των όρων ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στη διεθνή αρένα, και τα ελληνικά αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες θα υποτιμηθούν", σημείωσε ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.