ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστοδουλάκης: «Το PSI ήταν ένα μεγάλο φιάσκο»

13:53 - 06 Φεβ 2014 | Οικονομία
«Το PSI ήταν ένα μεγάλο φιάσκο: ό,τι αφαιρέθηκε ως χρέος από τις ελληνικές τράπεζες με το PSI ξαναμπήκε στα ταμεία τους ως ενίσχυση για την ανακεφαλαιοποίηση. Είναι λάθος να εστιάζουμε στο κούρεμα του χρέους. Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης Νίκος Χριστοδουλάκης στην πρώτη εκδήλωση της Ελληνικής Κίνησης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας σε σχέση με την Τραπεζική Ενοποίηση, αλλά και στην προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας: «Η χώρα βρίσκεται σε φάση μακροχρόνιων βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων». «Η κρίση αποτελεί ευκαιρία για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ανέδειξε τις δομικές αδυναμίες, ελήφθησαν σημαντικές πρωτοβουλίες και το ζητούμενο πλέον είναι η εφαρμογή τους. Η ΕΕ αρχίζει να λειτουργεί πιο συνεκτικά. Η ευρωπαϊκή δημιουργική αλληλεγγύη αποτελεί για μας εθνική επιδίωξη».

 

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΚΕΦ, Γιάννης Σμυρλής, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών για τις ευρωεκλογές, με έμφαση στην ανάγκη εμβάθυνσης της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης της ΕΕ. «Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι περισσότερη κ καλύτερη Ευρώπη" είπε χαρακτηρισιτκά
 
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κίνηση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα μία σειρά εκδηλώσεων γύρω από θέματα που βρίσκονται ψηλά στην πολιτική ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αλλά και που απασχολούν έντονα τον πολιτικό διάλογο ενόψει ευρωεκλογών, όπως είναι η μετανάστευση, η κοινή εξωτερική πολιτική, η απασχόληση, η εγγύηση εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.