ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν : H ΕΚΤ έχει ακόμα το "μεγάλο μπαζούκας"

17:39 - 10 Φεβ 2014 | Οικονομία
Ρεν : H ΕΚΤ έχει ακόμα το "μεγάλο μπαζούκας"
Παρά τις δικαστικές προσφυγές της Γερμανία κατά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, η ΕΚΤ συνεχίζει να διαθέτει αφθονία όπλων για την στήριξη του ευρώ, δήλωσε ο 'Ολι Ρεν σε συνέδριο του Reuters.

Ο Όλι Ρεν προέτρεψε, επίσης, την ΕΚΤ να ενεργήσει έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι ο ασυνήθιστα χαμηλός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ, αυξηθεί στο επίπεδο του στόχου της τράπεζας, ακριβώς κάτω από το 2%.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, δήλωσε ότι το σωστό θα ήταν ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο και όχι ένα εθνικό δικαστήριο, να έχει τον τελευταίο λόγο για τις δράσεις του ΕΚΤ.
olli-reh100214
Το γερμανικό δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε καταγγελία κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που σχεδιάστηκε το 2012 και που περιόρισε την κρίση χρέους της περιοχής, στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο.

"Θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και ουσιαστικά νόμιμο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει τους κανόνες σχετικά με τις αρμοδιότητες ενός άλλου ευρωπαϊκού οργάνου", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρεν είπε ότι "στον πραγματικό κόσμο", η παρέμβαση της ΕΚΤ ήταν μια "κρίσιμη καμπή" για τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών, μαζί με μια συμφωνία από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να δημιουργήσουν μια τραπεζική ένωση και την επιβολή αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας. 

Τέλος, επανέλαβε την ανησυχία του, ότι μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού, θα καταστήσει πιο δύσκολο να εξισορροπηθεί η οικονομία της ευρωζώνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 10 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.