ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Στουρνάρας: "Θα έχουμε αποτελέσματα από τη λίστα Λαγκάρντ και από άλλες λίστες"

17:48 - 14 Φεβ 2014 | Οικονομία
Γ. Στουρνάρας: "Θα έχουμε αποτελέσματα από τη λίστα Λαγκάρντ και από άλλες λίστες"
Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα από τους ελέγχους όχι μόνο στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και σε άλλες λίστες, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά από σύσκεψη που είχε στο ΣΔΟΕ, με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται το οικονομικό επιτελείο ότι δεν έχει εισπραχθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας είπε: "Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι".

 

Επισήμανε ότι ήδη καταγράφονται σιγά- σιγά αποτελέσματα. "Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα".

stournara140214

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από την έως τώρα δουλειά του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων, λέγοντας ότι με τις δυνάμεις που υπάρχουν, επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό. "Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε και τις δυνάμεις, να αυξήσουμε κυρίως τον αριθμό των ελεγκτών", σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς εάν επαρκούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Εφοριών, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι ποτέ δεν επαρκούν, προσθέτοντας ότι το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ελεγκτών.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα. Διευκρίνισε ότι οι αρμοδιότητες έχουν καθοριστεί από το νόμο. "Δεν πρόκειται να καθορίσουμε νέες αρμοδιότητες. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί να υπάρχει καλύτερη συνεργασία, τι είδους στόχοι να τίθενται, πού να ψάχνουμε. Αυτό έχει σημασία", κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

stournar140214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.