ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012 οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων

16:49 - 18 Φεβ 2014 | Οικονομία
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012 οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αγγίζουν σήμερα τα χαμηλότερα επίπεδά τους από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας καθώς φαίνεται ότι η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να αξιολογήσει την πρόοδο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Όπως σημειώνει το Reuters, οι δανειστές διέκοψαν την επίσκεψή τους το περασμένο έτος λόγω της έλλειψης προόδου στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Από τότε , η Ελλάδα έχει δείξει σημαντική βελτίωση.

 

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχωρούν στο 7,56%, λιγότερο από 10 μονάδες βάσης πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδά τους από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τον Μάρτιο του 2012.

«Φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει από μια πολύ, πολύ βαθιά ύφεση. Εχει σημειωθεί, επίσης ανάκαμψη των δημόσιων οικονομικών και έτσι αναμένεται η αξιολόγηση της Τρόικα να είναι θετική, δήλωσε ο Ελγουιν ντρ Γκρουτ, οικονομολόγος της Rabobank στην Ουτρέχτη .


O όγκος συναλλαγών κατά τις πέντε πρώτες εβδομάδες του έτους ανήλθε σε περίπου 546 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το 36% του συνολικού τζίρου του 2013 και σχεδόν ίσου του ετήσιου όγκου του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτό αποδεικνύει ότι τα ελληνικά ομόλογα προσελκύουν μία ευρύτερη ομάδα επενδυτών και όχι μόνο τις εγχώριες τράπεζες και τα hedge funds, ενώ οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών τώρα φαίνεται πως έχουν θέσεις και στα ελληνικά ομόλογα, τονίζει το πρακτορείο

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 18 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.