ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόκκινα ταμπλό στην Ευρώπη

14:11 - 19 Φεβ 2014 | Οικονομία
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ καθώς και στην δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,32%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,21%, ο DAX καταγράφει πτώση 0,34%, ο CAC 40 κινείται 0,16% χαμηλότερα, ενώ στο 0,62% βρίσκεται ο ΙΒΕΧ 35.

 

Η εστίαση των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής. Η Fed θα ανακοινώσει τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, κατά την οποία επέλεξε να μειώσει κατά περαιτέρω 10 δισεκατομμύρια δολάρια τις μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων. Η δημοσιοποίηση των πρακτικών αναμένεται στις στις 14:00 ώρα Ουάσινγκτον. 

Επίσης στις ΗΠΑ, αναμένεται αργότερα η ανακοίνωση των στοιχείων της κατασκευής νέων κατοικιών με τον Ιανουάριο, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση στις 950.000 τον Ιανουάριο από 999.000 ετησίως το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους σε έρευνα του Bloomberg.

 

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Dongfeng Motor στο Χονγκ Κονγκ, υποχώρησε πάνω από μετά τη συμφωνία της με την την Peugeot. Οι μετοχές της Peugeot ενισχύονται 6,6% μετά την είδηση ​​της συμφωνίας με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει παράλληλα ότι οι καθαρές ζημίες της για το 2013 είχαν μειωθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. 

Οι μετοχές της Carlsberg ενισχύονται 4,4% καθώς η δανικής ζυθοποιίας αύξησε το μέρισμά της και ενίσχυσε ταλειτουργικά της κέρδη, λόγω της ανάπτυξης στην Ασία. 

Η μετοχές της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole καταγράφουν άνοδο 1,5% μετά την ανακοίνωση της επιστροφής της την κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.