ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη διερευνητική επαφή Στουρνάρα- τρόικας

20:07 - 24 Φεβ 2014 | Οικονομία
Πρώτη διερευνητική επαφή Στουρνάρα- τρόικας
Μια πρώτη διερευνητική επαφή ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της τριμερούς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών. Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας έφτασαν εν μέσω αποδοκιμασιών από απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχώρησαν για το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θα συναντηθούν με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας.

 

Να σημειώσουμε ότι στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συμφωνήθηκε ενιαία κυβερνητική γραμμή στις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων.

troik240214

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένει να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθος του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου -και πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

 

Την εθνική θέση για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ),όπως αυτή διαμορφώθηκε στη σύσκεψη της Κυριακής, υπό τον πρωθυπουργό, θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Τα ΜΗΣΥΦΑ θα συνεχίσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία και θα απελευθερωθεί η τιμή τους προς τα κάτω εντός των φαρμακείων. «Δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση να βγουν τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ», τόνισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχία των σχετικών συνομιλιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:44 - 24 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.