ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις- Αμφίβολη η επόμενη δόση του δανείου από το Μηχανισμό στήριξης

22:37 - 27 Φεβ 2014 | Οικονομία
Κύπρος: Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις- Αμφίβολη η επόμενη δόση του δανείου από το Μηχανισμό στήριξης
Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, περίπου ένα χρόνο μετά το κυπριακό μνημόνιο, καθώς η κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Αμφίβολη είναι πλέον η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου από το Μηχανισμό Στήριξης, αφού η τρόικα είχε εξαρτήσει την εκταμίευσή του από την έγκριση του νομοσχεδίου.

 

Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ (Ν. Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου) ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών. Αποχή τήρησαν πέντε βουλευτές του ΔΗΚΟ (Μάριος Κάρογιαν, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίνου, 'Αγγελος Βότσης και Αντώνης Αντωνίου).

cypru270213

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.