ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα- Ανοιχτό το θέμα των τραπεζών

01:35 - 05 Μαρ 2014 | Οικονομία
Κυβέρνηση: Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα- Ανοιχτό το θέμα των τραπεζών
"Έκλεισε" το δημοσιονομικό κενό του 2014, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Υπουργείου Οικονομικών. Επιπλέον η ίδια πηγή ανέφερε ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα μέτρα του ΟΟΣΑ, ενώ κατά το β' εξάμηνο θα υπάρξει έκδοση ομολόγων.

"Έχει κλείσει το 87% των μέτρων του ΟΟΣΑ. Δύσκολα θα πάει παραπάνω. Το θέμα του ΟΟΣΑ είναι το σημαντικότερο όλων. Αν κλείσει αυτό, τότε στα άλλα θα είναι πιο ελαστική η τρόικα" τόνισε χαρακτηριστικά.

agore050314

Αναφορικά με το θέμα της διαφωνίας για τις τράπεζες, η ίδια πηγή σημείωσε ότι το ζήτημα "ξεπερνά" την Ελλάδα αφήνοντας να εννοηθεί ότι παραπέμπεται στο μέλλον, κάτι που διακαώς θέλουν οι διοικήσεις των τραπεζών και της ΤτΕ, ώστε να υπάρξει χρόνος για άντληση περισσότερων Κεφαλαίων και κάλυψη τυχόν κενών από τις παλιότερες επιλογές.

 

"Σε 6 μήνες θα κάνει η ΕΚΤ τα stress tests" τόνισε ανώτατη πηγή του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι τον πρώτο λόγο στην όλη υπόθεση την έχει η ΤτΕ και το Ευρωσύστημα. "Δυο φορές ο Ντράγκι τους το έχει πει στο Εurogroup ότι αυτό είναι ευθύνη του διοικητή της κεντρικής τράπεζας κάθε χώρας. Αυτό το λέει άλλωστε και ο Νόμος. Υπάρχει διαφωνία του IMF" τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως η Ελληνική πλευρά θα θέσει και στο Eurogroup το θέμα, με την ελπίδα να βρεθεί εν τω μεταξύ λύση στη διαφωνία που αποτελεί το κλειδί για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.