ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί για εισοδήματα στις φετινές δηλώσεις- Ερωτήματα για το πως θα διορθωθούν τυχόν λάθη

21:24 - 10 Μαρ 2014 | Οικονομία
Προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί για εισοδήματα στις φετινές δηλώσεις- Ερωτήματα για το πως θα διορθωθούν τυχόν λάθη
Νέα δεδομένα από φέτος για περίπου έξι εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς στη φορολογική δήλωση Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π) που θα υποβάλουν, θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί για αποδοχές, συντάξεις, αμοιβές από ελευθέρια επαγγέλματα καθώς και για εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης ή επεξεργασίας στους προσυμπληρωμένους αριθμούς που θα εμφανίζονται στη δήλωση όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η απόφαση αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση λανθασμένης ή ελλειπούς ανταπόκρισης των εργοδοτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, τις συνέπειες από το λάθος, εκτός από τον εργοδότη θα τις υφίσταται και ο εργαζόμενος δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να υποβάλλει σωστά τη φορολογική του δήλωση.

dilosei100314

Για την προσυμπλήρωση των δηλώσεων οι εργοδότες και όσοι έχουν καταβάλλει αμοιβές σε μισθωτούς ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, οφείλουν μέχρι τις 28 Μαρτίου να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

 

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. έτους 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

 

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους υπόχρεους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιώσεις, ώστε αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στις δηλώσεις των φορολογουμένων.

dilose100314

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.