ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε ημερίδα εμπειρογνωμόνων ηλεκτρονικού εμπορίου

11:18 - 24 Μαρ 2014 | Οικονομία
Hμερίδα που έχει ως σκοπό να αξιολογήσει πιθανές πρωτοβουλίες για την βελτίωση των αγορών του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών παράδοσης και να αντλήσει απόψεις, σχόλια και θέσεις από την αγορά διοργανώνεται στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου.

Το Δεκέμβριο του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε έναν “Οδικό χάρτη για την υλοποίηση της ενιαίας αγοράς παράδοσης δεμάτων". Η Επιτροπή σκοπεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω μιας σειράς ενεργειών βελτίωσης των υπηρεσιών μεταφοράς / παράδοσης δεμάτων.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εν λόγω περιοχή περιλαμβάνουν περισσότερη διαφάνεια για τους καταναλωτές και τους λιανικούς εμπόρους του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-retailers), καθώς επίσης και την προώθηση αποδοτικών και ανταγωνιστικών λύσεων σχετικά με την παράδοση δεμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Για το λόγο αυτό, τέσσερις δυνητικές πρωτοβουλίες πολιτικής θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν στα πλαίσια της ημερίδας.

  • Πρωτοβουλία 1: Πλατφόρμα πληροφορικής για τις υπηρεσίες διανομής.
  • Πρωτοβουλία 2 : Συγκριτικός πίνακας ηλεκτρονικού εμπορίου σχετικά με την αποδοτικότητα των τιμών και των υπηρεσιών διανομής.
  • Πρωτοβουλία 3: Ζητήματα διανομής σε σήματα εμπιστοσύνης (trust marks) στο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Πρωτοβουλία 4: Βελτίωση υπηρεσιών δεμάτων σε αγροτικές περιοχές.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:03 - 24 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.