ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Μυτιληναίος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας

14:16 - 01 Απρ 2014 | Οικονομία
Ε.Μυτιληναίος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας
Στο Bloomberg TV και στην εκπομπή «The Pulse», μίλησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, για την οικονομική πορεία της χώρας. Ο Ε. Μυτιληναίος τόνισε ότι επιτέλους μπορούμε να μιλάμε έστω και με συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι όντως τα μακροοικονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Υπουργείο Οικονομικών για το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά ακόμα αυτή η πρόοδος δεν έχει γίνει ορατή στην πραγματική οικονομία λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Σχολιάζοντας την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων εντός της κρίσης και με δεδομένο το πρόβλημα της περιορισμένης ρευστότητας, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία επιτυχιών, όπως η πρόσφατα έξοδος της ALPHA και της Πειραιώς στις αγορές και η εξασφάλιση σχετικά καλών επιτοκίων, όπως και ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να προσελκύουν μακροπρόθεσμους ξένους επενδυτές.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 είναι μια κυβέρνηση διαχείρισης κρίσης και ως τέτοια κλήθηκε να εφαρμόσει δύσκολα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η υπεροφολόγηση ακόμα και της παραγωγής. Τώρα όμως που η χώρα βγαίνει σταδιακά από την κρίση, το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βρει τον τρόπο να ενισχύσει την ανάπτυξη, βελτιώνοντας το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων, κατεύθυνση στην οποία ήδη εργάζεται.

 

Τέλος, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, υπογράμμισε ότι θα είναι μια θετική εξέλιξη που πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα και μόνο εφόσον είναι προεξοφλημένη η επιτυχία του εγχειρήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.