ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Εκπληκτική η επάνοδος της Ελλάδας

14:16 - 08 Απρ 2014 | Οικονομία
Στην εκπληκτική ανάκαμψη της Ελλάδας και την επάνοδό της στις αγορές αναφέρεται το Reuters, το οποίο χαρακτηρίζει "ορόσημο" την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Hugo Dixon, η Ελλάδα που μέχρι πριν δύο χρόνια προοριζόταν για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, τώρα κάνει μια θεαματική, αν και εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, παρά τα πολιτικά ρίσκα.

Το δεκαετές ομόλογο που είχε απόδοση 30% δύο χρόνια πριν, τώρα έχει φτάσει στο 6,2% ενώ οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, Πειραιώς και Alpha, έχουν καταφέρει να εκδώσουν ομόλογα με μεγάλη επιτυχία, αναφέρει το άρθρο.

Αν και η αλλαγή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις αγορές οφείλεται κυρίως σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η στήριξη της ΕΚΤ και η επιστροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές, αυτό που έχει προκαλέσει έκπληξη στους διεθνείς παρατηρητές είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να προχωρήσει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έδωσαν ανταγωνιστικότητα στη χώρα και πέτυχαν το πρωτογενές πλεόνασμα.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.