ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times: Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση υπηρεσίας μεταφοράς και συναλλαγών χρημάτων το Facebook

12:00 - 14 Απρ 2014 | Οικονομία
Financial Times: Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση υπηρεσίας μεταφοράς και συναλλαγών χρημάτων το Facebook
Δεν είναι ικανοποιημένο με το να είναι απλώς μια πλατφόρμα για να φιλοξενεί φωτογραφίες και status updates, το Facebook, το οποίο προετοιμάζεται να μπει στις μπίζνες της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με τη μορφή εμβασμάτων και ηλεκτρονικού χρήματος.

Το κοινωνικό δίκτυο είναι μόνο μερικές εβδομάδες μακριά από την απόκτηση ρυθμιστικής έγκρισης στην Ιρλανδία για μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες της να αποθηκεύουν τα χρήματά τους στο Facebook και να το χρησιμοποιούν για να πληρώσουν και να ανταλλάξουν χρήματα με άλλους, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

facebo140414

Η έγκριση από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας για να γίνει το Facebook ένα ίδρυμα "ηλεκτρονικού χρήματος" ( e-money), θα του επιτρέψει να εκδίδει μονάδες νομισματικής αξίας που αντιπροσωπεύουν απαίτηση κατά της εταιρείας. Αυτό το ηλεκτρονικό χρήμα θα ισχύει σε όλη την Ευρώπη μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως "passporting".

 

Το Facebook έχει συζητήσει, επίσης, πιθανές συνεργασίες με τουλάχιστον τρεις νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσφέρουν διεθνείς υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων μέσω διαδικτύου και μέσω smartphones: την TransferWise, την Moni Technologies και την Azimo, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που συμμετέχουν στις συζητήσεις .

 

Στην περίπτωση της Azimo, το Facebook προσφέρθηκε να καταβάλει στην εταιρεία 10 εκατομμύρια δολάρια για να προσλάβει έναν από τους συνιδρυτές της, ως διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης. Η είσοδος στην αγορά των εμβασμάτων είναι μέρος της καμπάνιας του Facebook να αυξήσει την παρουσία του στις αναδυόμενες αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:09 - 14 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.