ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται μειώσεις τιμών στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ

00:00 - 28 Απρ 2014 | Οικονομία
Έρχονται μειώσεις τιμών στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ
Το ενδεχόμενο σημαντικής μείωσης της τιμής του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του συστήματος η οποία θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
Σε αυτν προβλέπεται αναδιάρθρωση των δρομολογίων, πύκνωσή τους όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και αλλαγή της τιμής του εισιτηρίου.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η μείωση δεν έχει «κλειδώσει», αλλά ο ΟΑΣΑ μελετά τη μείωση του βασικού εισιτηρίου.

Στο επίκεντρο είναι το απλό, για όλα τα μέσα με διάρκεια 90 λεπτά, το οποίο σήμερα κοστίζει 1,40 ευρώ. Εκτιμάται πως η τιμή θα πέσει στο 1,20 ευρώ, με αυτόματη κατάργηση του απλού εισιτηρίου για λεωφορεία τρόλεϊ και τραμ που έχει το ίδιο κόστος και τη δημιουργία ενός ενιαίου κομίστρου. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μελετάται και η μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα, που σήμερα κοστίζει 45 ευρώ, με ένα σενάριο να κάνει λόγο ακόμη και για πτώση στα 30 ευρώ.

Σε περίπτωση που αυτό εφαρμοστεί, τότε λογικά θα καταργηθεί η μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ που αφορά μόνο λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η εφαρμογή του ΟΑΣΑ για τα κινητά τηλέφωνα, που θα επιτρέπει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από αυτά.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.