ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Οικονομικών: Χαμηλά οι προσδοκίες για το θέμα του χρέους

00:11 - 30 Απρ 2014 | Οικονομία
Υπ. Οικονομικών: Χαμηλά οι προσδοκίες για το θέμα του χρέους
Με στόχο να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο "θωρακισμένος" στο Eurogroup της 5ης Μαΐου, ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάζει το πρωί της Τετάρτης το μεσοπρόθεσμο, με στόχο να το έχει ψηφισμένο "υπό μάλης" την ερχόμενη εβδομάδα.

Άλλωστε στη συνεδρίαση των Βρυξελλών, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει το θέμα της εκκίνησης των διαδικασιών για τη μείωση του χρέους. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει σαφή προσπάθεια να χαμηλώσουν οι προσδοκίες για μια άμεση και εντυπωσιακή λύση στο πρόβλημα τους χρέους.

stournara300414

Όπως ανέφερε την Τρίτη κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα θα τεθεί μεν στο Eurogroup, "αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά" για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Ο ίδιος τόνισε ότι θα συμπεριληφθούν στα νέα δεδομένα τα στοιχεία για τις τράπεζες, για τις οποίες οι αποφάσεις προσδιορίζονται χρονικά προς το τέλος του έτους, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά stress tests στα πιστωτικά ιδρύματα.

 

Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία για τη νέα ρύθμιση του χρέους θα αρχίσει μεν από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Μαΐου, ωστόσο αναμένεται ότι θα διαρκέσει ως τον Δεκέμβριο. Μέρος της εξίσωσης είναι σε κάθε περίπτωση και η ανανέωση προσώπων στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα γίνει το Φθινόπωρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.