ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Προβόπουλος: "Tο Grecovery είναι καθ΄οδόν"

18:08 - 30 Απρ 2014 | Οικονομία
Γ. Προβόπουλος: "Tο Grecovery είναι καθ΄οδόν"
Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδος επιστρέφει, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου, στο πλαίσιο του Forum "Bank Speaker Series" που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε, δε, ότι έχει επιτευχθεί ένας πολύ μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. "Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό", πρόσθεσε.

provopoulos300414

Ο κ. Προβόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι "η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery- είναι καθ' οδόν".

 

Την παρουσίαση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως JP Morgan, Fidelity, Citadel, Aviva, Eton Park κ.α. Αντίστοιχες ομιλίες έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο Forum κεντρικοί τραπεζίτες και πρόεδροι μεγάλων οργανισμών, όπως οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, της Σουηδίας και ο επικεφαλής του Eurex.

provopoulo300414

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.