ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Focus:"Απάτη" το success story του πλεονάσματος στην Ελλάδα

09:39 - 05 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Focus:"Απάτη" το success story του πλεονάσματος στην Ελλάδα
Επίθεση στην Ελλάδα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.- "H κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που οι πολιτικοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε", επισημαίνει σε νέο δημοσίευμα.- Σφοδρή κριτική στη διαχείριση της κρίσης.

Tο γερμανικό περιοδικό Focus, που -ως γνωστό- πρόσκειται στην πολιτική της Καγκελαρίου Merkel, δημοσίευσε νέο άρθρο με τίτλο "Κρίση δίχως τέλος", στο οποίο κάνει κατά μέτωπον επίθεση στην Ελλάδα, τόσο στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση όσο και στο success story.

Πιο συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει "απάτη" το success story του πλεονάσματος, κάνοντας λόγο για ένα παραμύθι που κυριαρχούν οι ολιγάρχες της ελληνικής οικονομίας, το πελατειακό κράτος και η διαφθορά.

Το παράδοξο είναι, πως το γερμανικό περιοδικό, 5 μέρες νωρίτερα, δημοσίευε κείμενο με θέμα την επιστροφή της ελληνικής αξιοπιστίας. Σύμφωνα με την τότε ανάλυση, οι κύκλοι της αγοράς αναμένουν το 2015 να ενισχυθεί η ανάκαμψη, με τις επενδύσεις να γίνονται η κινητήρια δύναμη της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Βέβαια, δεν παρέλειψε ούτε τότε να αναφερθεί στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, το δημόσιο χρέος και για τις δυσκολίες στις μεταρρυθμίσεις, καταλήγοντας ωστόσο στο συμπέρασμα πως οι αγορές ήδη θεωρούν και πάλι τους Έλληνες αξιόπιστους, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.