ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλι Ρεν: "Aναπτύσσεται και πάλι η ελληνική οικονομία"- Αναμφίβολο πρόβλημα η βιωσιμότητα του χρέους

12:38 - 07 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Συνέντευξη του Όλι Ρεν στην Rheinische Post. -Εκτός κινδύνου η Ευρωζώνη.- Τα χειρότερα έχουν περάσει. -Η οικονομία της Ελλάδας άρχισε πάλι να αναπτύσσεται.- Δεν αποκλείει ο,τιδήποτε για τις προοπτικές του χρέους.

"Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια και έτσι το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα", επισημαίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, απαντώντας στην ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει χωρίς νέα βοήθεια με δεδομένο τον τεράστιο όγκο του χρέους.

Στην υπενθύμιση του δημοσιογράφου ότι "οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υποσχέθηκαν στην Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων τους", ο Όλι Ρεν επιβεβαιώνει ότι "οι δεσμεύσεις των υπουργών τον Νοέμβριο του 2012 ισχύουν", ωστόσο "χρειαζόμαστε κατ` αρχήν μία νέα αποστολή της Τρόικας και μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Τότε θα μπορέσουμε το φθινόπωρο, επ` αυτής της βάσης, να λάβουμε μια απόφαση", εξηγεί ο ευρωπαίος επίτροπος. "Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και η Αθήνα κατάφερε μάλιστα να διαθέσει με επιτυχία τα κρατικά της ομόλογα στις αγορές", προσθέτει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Στην ερώτηση της εφημερίδας εάν αποκλείει ένα δεύτερο "κούρεμα» του χρέους ο Όλι Ρεν επισημαίνει: "Έχω σταματήσει να λέω οτιδήποτε οριστικό όσον αφορά την Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους συνιστά αναμφίβολα ένα πρόβλημα". Ωστόσο, διευκρινίζει ο φιλανδός πολιτικός: "Oποιεσδήποτε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό ανάπτυξης που λαμβάνει κανείς ως βάση".

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.