ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Η πολιτική της ρυθμιστικής αρχής και ο πόλεμος τιμών μείωσαν τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο 2014

10:23 - 08 Μαϊ 2014 | Οικονομία
ΟΤΕ: Η πολιτική της ρυθμιστικής αρχής και ο πόλεμος τιμών μείωσαν τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο 2014
55,8 εκατ. ευρώ ήταν τα καθαρά κέρδη του ομίλου ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2014 με το τζίρο να παραμένει σε σταθερά επίπεδα περίπου, με μια μικρή, μόνο, πτώση 0,3% στα 963,7 εκατ. ευρώ από 966,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο καταγράφεται ποσοστιαία μείωση των καθαρών κερδών του κατά 66,5%, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν κατά 66,2% σε 0,1149 ευρώ από 0,3401 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σταθερός για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, παρά το αντίξοο μακροοικονομικό, ανταγωνιστικό και ρυθμιστικό περιβάλλον στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Εξαιρουμένης της συνεισφοράς της Hellas Sat το πρώτο τρίμηνο του 2013 (αποενοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2013), τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 1%.
Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, οι καθαρές νέες ευρυζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ κατά το πρώτο τρίμηνο επηρεάστηκαν από το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον και τις επιθετικές προσφορές του ανταγωνισμού. Οι υπηρεσίες VDSL του ΟΤΕ, που διατέθηκαν εμπορικά στα τέλη του 2012, είχαν προσελκύσει περισσότερους από 55.000 συνδρομητές μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014, ενώ ο συνολικός αριθμός συνδρομητών τηλεόρασης συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά με την προσέλκυση σχεδόν 23.000 νέων πελατών το τρίμηνο, ως αποτέλεσμα του εμπλουτισμού του περιεχομένου.
Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας σημείωσε αύξηση 5% στο τρίμηνο, και το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA διαμορφώθηκε σε 38,8% καταγράφοντας άνοδο 350 μονάδων βάσης σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2013. Η επίδοση αυτή είναι κυρίως αποτέλεσμα της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του πρόσφατου Προγράμματος Εθελούσιας Αποχώρησης, του συνεχιζόμενου αυστηρού ελέγχου στα λειτουργικά έξοδα και της κεφαλαιοποίησης στα κόστη τηλεοπτικού περιεχομένου, και επιτεύχθηκε παρά την αύξηση στις προβλέψεις.
«Το έτος ξεκίνησε με ένα αποδοτικό πρώτο τρίμηνο, συνεχίζοντας τις θετικές επιδόσεις από την αρχή του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Ομίλου παρέμειναν σταθερά, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων στη σταθερή τηλεφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.
«Εντείνουμε τις επενδύσεις σε δίκτυα και περιεχόμενο, αναπτύσσοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές στις αγορές μας, με στόχο να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του πελάτη και να ενδυναμώσουμε την ηγετική μας θέση. Επενδύουμε επίσης στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας και στην προσέλκυση νέων ταλέντων, ώστε να παραμένουμε σταθερά στην πρώτη γραμμή σε τεχνογνωσία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα στηρίξουν τα έσοδα και την κερδοφορία μας και το 2014», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαμάζ.     

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 08 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.