ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Taxis: Η... άγνοια του mail, στοιχίζει !

17:41 - 09 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Taxis: Η... άγνοια του mail, στοιχίζει !
Μη αποδεκτή θα είναι μετά από ένα μήνα κάθε δικαιολογία που θα επικαλείται ο φορολογούμενος και θα σχετίζεται με ελλειμματική επικοινωνία με τη φορολογική διοίκηση! Ουσιαστικά τα .... smart phones κρίνονται απαραίτητα για τη σχέση με την .... εφορία!!!

Κι αυτό γιατί μέσα σε τριάντα ημέρες πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να επικαιροποιήσουν ή να δηλώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) και να αποκτήσουν εφόσον δεν έχουν κωδικό στο σύστημα Taxis, ώστε να λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια της φορολογικής διοίκησης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογιεs του τύπου... "δεν ήξερα, δεν είδα".

taxi090514

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης και έχουν δηλώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, θα πρέπει να την επικαιροποιήσουν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποκτήσουν και να δηλώσουν τα νέα στοιχεία.

 

Παράλληλα, στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να επικαλούνται έναντι της Φορολογικής Διοίκησης οποιαδήποτε μεταβολή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι το χρόνο ενημέρωσής της.

Η διαδικασία

Αν δεν έχει κάποιοs κωδικό πρόσβασης στο Taxisnet, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στην Εφορία για παραλαβή κλειδαρίθμου. Αμέσως μετά, στην επιλογή "Ο Λογαριασμός μου" στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr, θα πρέπει να δηλώσει ή να επικαιροποιήσει αν έχει ήδη κωδικούς και έχει αλλάξει το email , στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στην επιλογή "Διαχείριση Λογαριασμού".

 

Αυτό σημαίνει, πως όταν η φορολογική διοίκηση θέλει να ενημερώσει τον φορολογούμενο ότι πρέπει π.χ να πληρώσει κάποια φορολογική του υποχρέωση θα τον ειδοποιεί με email ότι έχει μήνυμα στον "Λογαριασμό" του στο taxis στην επιλογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση-eΚοινοποιήσεις".

taxisn090514

Δηλαδή, με το ηλεκτρονικό γράμμα της εφορίας θα ενημερώνεται ο φορολογούμενος να ανατρέξει στοTaxis για να δει τι έχει αναρτηθεί στον προσωπικό του λογαριασμό που τον ενδιαφέρει.

 

Η πράξη που κοινοποιείται και τα συγκοινοποιούμενα με αυτή, η απόφαση και η ειδοποίηση θεωρούνται νομίμως κοινοποιηθείσες μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ανάρτηση και την κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική ειδοποίηση, της προθεσμίας αυτής αρχομένης από οποιαδήποτε ενέργεια (ανάρτηση ή ηλεκτρονική ειδοποίηση) λάβει χώρα τελευταία, εφόσον δεν προκύπτει προγενέστερος χρόνος παραλαβής του κοινοποιούμενου εγγράφου.

Αναγκαία η εκτύπωση

Με την παραλαβή στο Λογαριασμό taxisnet της κοινοποιούμενης πράξης από το φορολογούμενο, δημιουργείται ηλεκτρονικό εκτυπώσιμο πιστοποιητικό παραλαβής, που φέρει μοναδικό αριθμό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογούμενου, το είδος, τον αριθμό, την ημερομηνία και το όργανο έκδοσης της πράξης και των συγκοινοποιούμενων, της απόφασης ή της ειδοποίησης, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής στο Λογαριασμό taxisnet καθώς και τα ηλεκτρονικά ίχνη ανάρτησης.

 

Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παραλαβής καταχωρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης και είναι διαθέσιμο σε κάθε περίπτωση που τυχόν απαιτηθεί.

taxisnet090514

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.