ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Πιθανότητα 25% για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη

10:35 - 15 Μαϊ 2014 | Οικονομία
ΔΝΤ: Πιθανότητα 25% για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλέπει 25% πιθανότητα να διολισθήσει η ευρωζώνη σε αποπληθωρισμό ως το τέλος του επόμενου έτους, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Mπλανσάρ σημείωσε ότι για την τρέχουσα περίοδο το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλό πληθωρισμό για την ευρωζώνη. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «πιστεύουμε πως υπάρχει πιθανότητα 25% να δούμε αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη ως το τέλος του 2015».

πιέσεις προς την ΕΚΤ να αρχίσει να δρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου του αποπληθωρισμού έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωση την δήλωση (ακόμα και) της Bundesbank, πως παραμένει έτοιμη να υποστηρίξει μια σειρά από μέτρα τόνωσης από την ΕΚΤ τον Ιούνιο, εάν είναι αναγκαίο, για να κρατήσει τον πληθωρισμό από το να παραμείνει πολύ χαμηλός.
Το θέμα αποπληθωρισμός, εδώ και καιρό προβληματίζει το ΔΝΤ. Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πρόσφατα προειδοποίησε και πάλι για τους κινδύνους που συνεπάγεται ο αποπληθωρισμός, επισημαίνοντας ότι η νομισματική πολιτική οφείλει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Η κ. Λαγκάρντ κάλεσε μάλιστα την ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω το βασικό επιτόκιο ή να ενισχύσει τη ρευστότητα μέσω της αγοράς ενεργητικού, κάτι που αναμένεται να αποφασισθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ, σύμφωνα και με το σχέδιο που αποκάλυψε χθες το Reuters.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 15 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.