ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόϊμπλε: "Αξίζουν μεγάλο σεβασμό οι προσπάθειες των Ελλήνων"

17:56 - 20 Μαϊ 2014 | Οικονομία
Σόϊμπλε: "Αξίζουν μεγάλο σεβασμό οι προσπάθειες των Ελλήνων"
Τη διάθεση πιστώσεων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της KfW, για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, "προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες χρηματοδότησης", ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το δε σεβασμό του στις προσπάθειες των Ελλήνων, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

soi200514

"Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν δύσκολο δρόμο, ο οποίος απαίτησε πολλά από τους Έλληνες πολίτες. Αυτές οι προσπάθειες αξίζουν μεγάλο σεβασμό. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αρχίζουν τώρα να δίνουν καρπούς", δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: "τώρα θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης. Ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτούνται καλύτερα. Για αυτό κάνω ό,τι μπορώ".

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "οι επιχειρήσεις μπορούν με αυτό (ενν. το κεφάλαιο) να πραγματοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στην αναμονή και οι οποίες είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διατήρηση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εκπαίδευσης".

 

Τα δάνεια, επισημαίνεται, θα δοθούν στις επιχειρήσεις από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, μέσω ελληνικών τραπεζών. "Η Γερμανία εγγυάται για αυτά τα δάνεια. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στην ίδια κλίμακα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

soib200514

Τελευταία τροποποίηση στις 23:51 - 20 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.