ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: "Ανήσυχος" ο Ρεν για την επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

16:59 - 19 Ιουν 2014 | Οικονομία
Παροτρύνσεις Σόιμπλε προς τους ομολόγους του να δείξουν σεβασμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το εσωτερικό της χώρας, και παραδοχές ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Την ανησυχία του για την επιβράδυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε από το Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στην προώθησή τους.

 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της επιβράδυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι σημαντικό η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο των "σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων". "Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση", είπε.

 

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος οικονομίας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της αξιοπιστίας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις. "Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έστω και με κάποια καθυστέρηση", δήλωσε.

aoli190614

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup, εξέφρασε τον σεβασμό και τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας. Ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. "Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το εσωτερικό της χώρας", είπε.

 

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει στον δρόμο των προηγουμένων ετών, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, θα προχωρήσει, παρά τις Κασσάνδρες. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, σήμερα η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη, σε σχέση με τις προβλέψεις δύο χρόνια πριν, όταν ξεκινούσε το δεύτερο πρόγραμμα. "Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από την ύφεση, η ανεργία μειώνεται, ενώ για πρώτη φορά αυξάνεται η απασχόληση. Η Ελλάδα δεν έχει βγει από το δάσος, αλλά έχει πετύχει πολλά και αξίζει τον σεβασμό και τη στήριξη όλων μας σε αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο", δήλωσε ο Β. Σόιμπλε.

 

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες του Eurogroup ξεκίνησαν σε πολύ θετικό κλίμα, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, να εύχονται "καλή δύναμη" στο νέο ομόλογό τους, Γκίκα Χαρδούβελη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών "σε θυμάμαι από τον Παπαδήμο".

aolire190614

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 19 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.