ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pressing από την τρόικα για αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου

19:31 - 21 Ιουν 2014 | Οικονομία
Αντιμέτωποι με μια νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τρόικα αλλά και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο και στην οικονομία, προτίθεται να αλλάξει ώς το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", το αίτημα της τριμερούς είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης - δηλαδή των αποφοίτων Γυμνασίου - και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο, να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

 

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και την υγεία.

troik210614

Να σημειωθεί ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο μειώθηκε δραστικά από το 2010 έως σήμερα, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 250.000 άτομα επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη εβδομάδα σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο.

 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επίσης προαναγγείλει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το "πάντρεμα" των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.