ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Ενδεχόμενη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα είναι σφάλμα

10:45 - 24 Ιουν 2014 | Οικονομία
Την άποψη ότι η άμβλυνση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας του Συμφώνου Σταθερότητας και η δημιουργία νέων χρεών θα είναι για τις ευρωπαϊκές χώρες «το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να γίνει», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σημειώνεται πως η  συζήτηση για τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής των ευρωπαϊκών χωρών έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον διορισμό νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Γαλλία και Ιταλία να επιδιώκουν τη χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας για να δοθεί περιθώριο για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις αυτές σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio ο Σόιμπλε υποστήριξε πως το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία προσβλέπει σε εξισορροπημένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το επόμενο έτος, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, δείχνει ότι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης έχει αποτέλεσμα, ότι είναι εφικτός.

Σόιμπλε: Σφάλμα ενδεχόμενη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας

«Τηρείστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι «πρέπει να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις», ο Σόμπλε ανέφερε πως αυτή η θέση έχει ενδιαφέρον, αλλά οι αποφάσεις θα παρθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής που συνέρχεται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.