ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοναδική επενδυτική ευκαιρία η Ελλάδα

10:40 - 26 Ιουν 2014 | Οικονομία
Τι λένε τα funds που έχουν «αγοράσει» Ελλάδα και που στήριξαν την έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Γιατί θα συνεχίσουν να «ψηφίζουν» Ελλάδα. Ποιο ελληνικό fund έχει δώσει κέρδη 30% σε 26 μέρες.

H Jupiter Asset Management, μία εκ των αγοραστών των ελληνικών ομολόγων χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως μοναδική επενδυτική ευκαιρία. Η Jupiter επένδυσε για πρώτη φορά στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και έχει αυξήσει τις θέσεις της στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία συμμετείχε σε 3 δισ. ευρώ στην έκδοση των ελληνικών πενταετών ομολόγων τον Απρίλιο, η οποία έβαλε τέλος στην εξορία της χώρας μας από τις αγορές.

«Όσον αφορά τις άλλες οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, η Ελλάδα είναι μοναδική καθώς είναι μέρος μιας νομισματικής ένωσης με την υπόλοιπη Ευρώπη», επισημαίνει ο διαχειριστής της Jupiter, Αριελ Μπεζαλέλ, «Οι επενδυτές βλέπουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως μια ευκαιρία για να επενδύσουν σε ένα story μίας πολυετούς ανάκαμψης και απομόχλευσης».

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, ή ETF, με έδρα της ΗΠΑ το οποίο επενδύει στην Ελλάδα, έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 30% από τις αρχές του Ιουνίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από οποιοδήποτε ETF άλλης χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Ο μεγαλύτερος επενδυτής στο ελληνικό ETF είναι η Glovista Investments LLC, διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Νιού Τζέρσεϊ, και κατέχει το 9,6% του fund.

Η επένδυση αντανακλά την πεποίθηση στην «κυκλική ανάκαμψη» σε ολόκληρη την περιοχή του ευρώ και την ελκυστικότητα της Ελλάδα σε σχέση με άλλες αγορές, τονίζει ο Ντάρσαν Μπατ, ο οποίος συν-ίδρυσε Glovista το 2007. Μεταξύ των σημείων καμπής ήταν «η ισχυρή λαϊκή υποστήριξη σε όλες τις βαθύτερες φάσεις της κρίσης της χώρας προς το ευρώ», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.