ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερxoνται ενισχύσεις στους παραγωγούς παραδοσιακών τυριών στο Αιγαίο

08:38 - 27 Ιουν 2014 | Οικονομία
Ερxoνται ενισχύσεις στους παραγωγούς παραδοσιακών τυριών στο Αιγαίο
Με βάση τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Καρασμάνης, καθορίστηκε το ύψος ενίσχυσης ανά επιλέξιμο τόνο γάλακτος.

Οι ενισχύσεις αφορούν στα παραγόμενα γάλατα με προορισμό την παραγωγή παραδοσιακών τυριών στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, για τις αιτήσεις ενίσχυσης που υποβλήθηκαν το έτος 2013. Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργική απόφαση, η ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους των μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο την παραγωγή παραδοσιακών τυριών ορίζεται στα 40,90 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος και στα 58,40 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος.
Εντωμεταξύ από το τη βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης των εκπροσώπων της ΠΑΣΕΓΕΣ ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος γνωστοποίησε ότι στο νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για τις υδατοκαλλιέργειες που έρχεται μέσα στον Ιούλιο θα συμπεριληφθεί τροπολογία για τους συνεταιρισμούς.
«Θα πάμε άμεσα σε τροπολογία για το νόμο 4015, χωρίς αντιδράσεις, πιθανότατα στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες, το οποίο θα έρθει στη Βουλή τον Ιούλιο», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξουν ριζικότερες βελτιώσεις του νομοθετικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς, προς την κατεύθυνση της ελεύθερης λειτουργίας τους, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.
Τέλος ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της προώθησης της συμβολαιακής γεωργίας από τους ίδιους τους αγρότες και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των Ομάδων Παραγωγών και των συνεταιρισμών, που και η ίδια η ΚΑΠ, όπως είπε, προωθεί τις συλλογικές μορφές οργάνωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 27 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.