ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποια έργα ΣΔΙΤ έπεσαν υπογραφές το πρώτο εξάμηνο

14:20 - 08 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Σε ποια έργα ΣΔΙΤ έπεσαν υπογραφές το πρώτο εξάμηνο
Επανακάμπτουν οι τράπεζες στα έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), με τις συμβάσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους να ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, υπογράφηκαν η σύμβαση ΣΔΙΤ για την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες Αττικής, ενώ έχουν προηγηθεί και οι συμβάσεις για έργα 24 δημοσίων σχολείων.
Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι τρεις ανάδοχοι για το έργο ΣΔΙΤ των ευρυζωνικών δικτύων σε 5.000 οικισμούς πανελλαδικά και ολοκληρώθηκε η προεπιλογή υποψηφίων στο έργο διαχείρισης απορριμμάτων Κέρκυρας.
Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελούν βασικό εργαλείο ανάπτυξης, στο οποίο και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και βλέπουμε απτά σημάδια προόδου».

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, με την διαδικασία των ΣΔΙΤ:

tilematiki
1) Υπογράφηκε τη Δευτέρα η σύμβαση για την υλοποίηση του συστήματος τηλεματικής στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Αποτελεί το 3ο έργο ΣΔΙΤ που υπογράφεται το Α' εξάμηνο του 2014. Συνολικά το εξάμηνο υπογράφτηκαν έργα, ύψους επενδύσεων 130 εκ. Πλέον η Ελλάδα έχει επανακάμψει στην υλοποίηση και χρηματοδότηση μακροχρόνιων επενδύσεων, με συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καθώς και ιδιωτών επενδυτών. Να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι οι Ελληνικές τράπεζες επανέρχονται στην χρηματοδότηση έργων ΣΔΙΤ.
2) Αναδείχθηκαν οι τρεις ανάδοχοι για το έργο ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Φέρνουμε δηλαδή το διαδίκτυο σε περισσότερους από 5.000 οικισμούς πανελλαδικά.
3) Ολοκληρώθηκε και η προεπιλογή των υποψηφίων που συνεχίζουν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού για την επιλογή ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα, και
4) Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του αρμόδιου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την υλοποίηση του έργου κατασκευής της μαρίνας του Ναυπλίου.

«Συνολικά», κατέληξε, «μέσα σε δύο χρόνια εντάχθηκαν 14 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 08 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.