ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Μην "ψαρώνετε" στα e-mails που σας ζητούν προσωπικά στοιχεία

17:25 - 10 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Τράπεζες: Μην "ψαρώνετε" στα e-mails που σας ζητούν προσωπικά στοιχεία
Να αγνοούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία ζητούνται προσωπικά στοιχεία ή περιέχουν συνδέσμους που παραπέμπουν σε άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστά στους πολίτες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους από τους επιτήδειους που κατακλύζουν τον χώρο του Διαδικτύου.

Βεβαίως, οι τράπεζες λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και το έργο των επιτήδειων δεν είναι και τόσο εύκολο, ωστόσο οι πολίτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα τον αριθμό του λογαριασμού τους, τους μυστικούς προσωπικούς κωδικούς και το ονοματεπώνυμο.

Όπως υπογραμμίζεται, οι τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ζητήσουν τα προσωπικά στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου.

fish1

Έτσι, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να διαγράφουν τα e-mails αυτά ως πλαστά και να αγνοούνται αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

Εφόσον, υποπτεύονται ενδεχόμενη διαρροή του κωδικού πρόσβασης,οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με την τράπεζα τους.

Ακόμα, οι πελάτες των τραπεζών οφείλουν να είναι σίγουροι ότι βρίσκονται στη σωστή διεύθυνση της τράπεζας τους και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν εύκολα, ανοίγοντας με διπλό "κλικ" το εικονίδιο με το «λουκέτο» στην ιστοσελίδα της τράπεζας τους.

Τέλος, χρήσιμο θα ήταν να ρυθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιούν, ώστε αυτά να ενημερώνονται αυτόματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 10 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.