ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις

08:44 - 14 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις
Έως το Σάββατο 30 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, με την αγορά να ελπίζει στη τόνωση των πωλήσεων, καθώς οι μειώσεις τιμών αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα και το 50%.

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την αγορά και εν μέσω διαχασμού για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ο εμπορικός κόσμος της χώρας ελπίζει ότι στην περίοδο των εκπτώσεων θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, που, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, παραμένει ...παγωμένο.

Ένα κρίσιμο στοίχημα για την αγορά είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των ξένων τουριστών που βρίσκονται ήδη ή θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας για διακοπές.    

Οι προσδοκίες της αγοράς για την αύξηση του τζίρου δεν στηρίζονται στον ...αέρα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τον περασμένο Απρίλιο, λόγω των -χειμερινών- εκπτώσεων αλλά και του Πάσχα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,3% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013, ενώ έναντι του Μαρτίου, σημείωσαν άνοδο 7,5%.

Βεβαίως, όπως επισημαίνουν οι έμποροι, το λιανεμπόριο είναι μία αγορά πολλών ταχυτήτων, καθώς οι πωλήσεις στα είδη ένδυσης - υπόδησης σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο (16,2%), ενώ στον αντίποδα οι πωλήσεις στα είδη οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.τλ.) συνέχισαν την πτωτική τους πορεία (-15,2%).

ekptoseis1

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να μην πέσουν στις ...παγίδες των επιτήδειων, αλλά και για να μην προχωρήσουν σε αλόγιστες σπάταλες, κάτι που μάλλον είναι αδύνατο λόγω της οικονομικής στενότητας.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική

Από την πλευρά της η ΕΚΠΟΙΖΩ, καλεί τους καταναλωτές, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων, καθώς και στην τελική τιμή και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό, να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές και να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:33 - 14 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.