ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι οφειλές προς τα Ταμεία στο επίκεντρο της συνάντησης τρόικας - Γ. Βρούτση

10:16 - 15 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Οι οφειλές προς τα Ταμεία στο επίκεντρο της συνάντησης τρόικας - Γ. Βρούτση
Το ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτση, ξεχωρίζει στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που θα έχουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της τριμερούς με την κυβέρνηση. Στο επίκεντρο είναι το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι, θα συζητηθούν επίσης τα θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας και το Ασφαλιστικό, αν και από την πλευρά της κυβέρνησης διαμηνύεται κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες αλλαγές. 

Χθες, Δευτέρα, στη σύσκεψη που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς με τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, το βάρος έπεσε στο θέμα των οφειλών, καθώς η ελληνική πλευρά έθεσε εκ νέου το αίτημα μίας νέας, περισσότερο ρεαλιστικής, αλλά και ευνοϊκής για τους ασφαλισμένους, ρύθμισης.

oaee12

Η ισχύουσα ρύθμιση έχει αποτύχει παταγωδώς, όπως καταδεικνύουν τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στο ΙΚΑ, από τους συνολικά 300.000 οφειλέτες, προχώρησαν σε ρύθμιση μόλις οι 20.000 και στον ΟΑΕΕ από τους 378.000 οφειλέτες, μόνο οι 25.000.

Και όχι μόνο αυτό: Οι τέσσερις στους δέκα οφειλέτες που εντάχθησαν στη ρύθμιση, κάποια στιγμή σταμάτησαν να πληρώνουν.

Σημειώνεται ότι τα ανείσπρακτα χρέη προς τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας έχουν σκαρφαλώσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 15 δισ. ευρώ!

Οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ζήτησαν από τα τεχνικά κλιμάκια την αύξηση των δόσεων σε τουλάχιστον 72 (από 36 σήμερα), καθώς και το αυτονόητο: να σταματήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για όσους εντάσσονται στη ρύθμιση.

oaee15

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 15 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.